kobi | Posted on |
בין אם אתם ספורטאים מקצוענים או חובבים אתם עלולים לקרוע את גיד אכילס. אם בזמן מאמץ חד של ספרינט או כאשר דוחפים משהו כבד הרגשת כאילו מישהו בעט בך מאחור או זרקו עליך אבן ברגל וחשת מעין "פופ" בשוק הרי שיתכן שקרעת את גיד אכילס. יש לגשת לאורטופד לברר את האבחנה.
במרבית המקרים ניתן להגיע לאבחנה בבדיקת הרגל אך לעיתים הרופא יבקש לבצע בדיקות נוספות כדוגמת US או MRI. במידה ומדובר בקרע בגיד אכילס הרי שהטיפול במרבית המקרים הוא ניתוח בו תופרים חזרה את הגיד. יש מספר טכניקות לתפירה זו – תפירה פתוחה או תפירה ללא חתך. בכל מקרה של קרע בגיד אכילס הרגל מקובעת במגף גבס לתקופה של בין חודש וחצי ל-3 חודשים.
טיפולים ניתוחיים שונים בקרעים בגיד אכילס קיימים מספר חסרונות של תפירה פתוחה של גיד אכילס ובינהם ניתוח הנעשה בהרדמה כללית או בהרדמה של חצי גוף וקיים בה סיכון מוגבר לבעיית החלמה של הפצע כולל הסיכון לנמק של העור. תפירה ללא חתך היא פעולה הנעשית בהרדמה מקומית ללא צורך באשפוז. את מרבית קרעי גיד אכילס אני תופר ללא חתך. לאחר התפירה הרגל תקובע במגף גבס ותתבקשו לא לדרוך על הרגל למשך 3 שבועות.לאחר מכן מתחילים לדרוך עם הגבס למשך כ-3 שבועות נוספים ולאחר מכן מתחילים בשיקום הרגל. משך ההחלמה לאחר קרע בגיד אכילס הוא בין 3 ל-6 חודשים..