ארטריטיס של הקרסול, אוסטיאוארטריטיס של הקרסול, שחיקת סחוס במפרק הקרסול – Ankle Arthritis

  • ראשי
  • פוסטים
  • ארטריטיס של הקרסול, אוסטיאוארטריטיס של הקרסול, שחיקת סחוס במפרק הקרסול – Ankle Arthritis

הכאב והנוקשות במפרק הקרסול ובמפרקי כף הרגל שמופיעים עם הגיל, יתכן ומדובר בארטרטיס – שחיקת סחוס (דלקת פרקים). אם לא תטפלו בבעיה זו הכאב עלול להפוך לגרוע יותר ובסופו של דבר כואב כל כך שתהיו מוגבלים בהליכה גם למרחקים קצרים.

ארטריטיס קשה (שחיקת סחוס) קשה עלולה להגביל את הנידות שלכם ולפגוע באיכות חייכם, אך עם טיפול הולם ניתן להאט את התקדמות התפתחות הארטריטיס (שחיקת הסחוס) ולהביא לחיים נעימים יותר.

מה זה ארטריטיס (שחיקת סחוס)?ארטריטיס – שחיקת סחוס – arthritis – אוסטיאוארטריטיס הן מילים נרדפות המתארות תהליך של הרס מרכיבי מפרק תקין. מחלה זו יכולה להתרחש במפרקי הגב, בירך, בברך, ידיים או בקרסול ובכף הרגל. למחצית מהאנשים עם ארטריטיס – שחיקת סחוס אין תלונות של כאבים ואין הפרעה בתפקוד. הסוג השכיח ביותר של ארטריטיס הוא אוסטיאוארטריטיס, שנגרם משחיקת הסחוס המפרקי כתוצאה משימוש עם השנים. תופעה זו גורמת לנפיחות נוקשות ובעיקר בכאבים במפרק. לעיתים כתוצאה מפגיעה כדוגמת שבר קרסול, או נקעים חוזרים יכול במשך השנים לגרום להתפתחות אוסטיאוארטריטיס (שחיקת סחוס). מקרים כאלה קורים לעיתים גם אחרי טיפול אופטימלי בשבר או בפציעה.

קיימים גם סוגים נוספים של ארטריטיס שעל רקע מחלת פרקים כדוגמת – לופוס, ראומטואיד ארטריטיס (rheumatoid arthritis), וכד'.

טיפול בארטריטיס של הקרסול (שחיקת סחוס במפרק הקרסול, ankle arthritis, אוסטיאוארטריטיס של הקרסול)טיפול הולם בבעיה זו כולל טיפול בכאב ובעיוות של המפרק. הכאב נגרם מנזק חוזר למפרק פגוע כלומר עם סחוס פגוע (סחוס זו המשטח המפרקי). אם לא מטפלים בבעיה עלול להיווצר עיוות. האורטופד כאשר יחשוד בארטריטיס של הקרסול ישאל לגבי ההיסטוריה הרפואית שלכם, יבדוק אתכם ויבקש שתבצעו צילומי רנטגן. לעיתים יש מקום לבדיקות נוספות דוגמת CT , מיפוי עצמות או MRI. לאחר שהאורטופד יוודא כי מדובר באוסטיאוארטריטיס של הקרסול הוא ימליץ על טיפול הכולל כדורים נוגדי דלקת דוגמת איבופן, זריקות לקרסול (סטרואידים או חומצה הילרונית), פיזיותרפיה או סדים בכדי להפחית את הכאב.

טיפול ניתוחי הוא לעיתים נחוץ. הטיפול הניתוחי יקבע לפי צילומי האנטגן והתלונות שלכם. הטיפול הניתוחי יכול לנוע מניקוי המפרק משברי סחוס ומבליטות עצם, עד לטיפול ניתוחי אחר הכולל איחוי המפרק או החלפתו במפרק מלאכותי . ההחלמה לאחר ניתוח מצריכה תקופת שיקום ובמרבית המקרים כוללת שימוש בגבס ותקופה של כ-6 שבועות לפחות ללא דריכה על הרגל.

דילוג לתוכן